2023-11-30 | Meteo.lt API pradėti teikti hidrologinių stebėjimų duomenys

Informuojame, kad nuo šiol per meteo.lt API galite pasiekti dar daugiau hidrometeorologinių duomenų. Neseniai buvo atverti 30 dienų valandiniai vandens lygio ir temperatūros duomenys net iš 95 vandens matavimų stočių (VMS). Iki šiol grafikus su šia informacija mūsų svetainėje buvo galima tik pasižiūrėti, o nuo šiol VMS duomenis galėsite parsisiųsti ir/ar naudoti pvz. savo kuriamose programose.

Primename, jog Meteo.lt API be hidrologinių yra atverti ir orų prognozių (7 dienoms) duomenys. Taip pat, rasite 10 metų faktinių orų istoriją iš 18 pagrindinių Lietuvos meteorologijos stočių su kiekvienos dienos valandiniais oro temperatūros, vėjo greičio, gūsių ir krypties bei debesuotumo, atmosferos slėgio, santykinio oro drėgnio, kritulių kiekio ir orų sąlygų duomenis.

Jei duomenų jums vis tiek per maža, tuomet dar primename, jog meteo.lt svetainėje (Lietuvoje klimatas ➡️ SKN) galite rasti svarbiausių hidrometeorologinių duomenų rinkinius: oro temperatūros, kritulių kiekio, sniego, vėjo, perkūnijų, Saulės, hidrometeorologinius metraščius, temperatūros rekordus, žemėlapius ir kt.

NEŽINANTIEMS KAS YRA API: meteo.lt API (angl. Application programming interface) įgalina gauti ir naudotis viešai teikiamais Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos meteorologijos ir vandens matavimo stotyse išmatuotais duomenimis bei sudarytomis orų prognozėmis (Harmonie/ECMWF orų modeliai). Naudodamiesi meteo.lt API, galite integruoti LHMT teikiamus meteorologinius duomenis į savo kuriamas programas. Platesnes naudojimosi Meteo.lt API instrukcijas rasite čia.