2024-05-22 | LHMT lankėsi EUMETSAT atstovai

Gegužės 20–21 dienomis Tarnybą aplankė svečiai iš užsienio. LHMT specialistai turėjo progą išklausyti keleto įdomių pranešimų apie užsienio šalių patirtis bei palydovinius matavimus.

Gegužės 20 d. meteorologas Robert Varley pristatė savo veiklą rengiant poveikiu paremtų prognozių ir perspėjimų metodiką Jungtinės Karalystės meteorologijos tarnyboje „Developing MHEWS in the Met Office“. Taip pat lankėsi bei bendravo su mūsų šalies orus prognozuojančiais sinoptikais Prognozių ir perspėjimų skyriuje.

Gegužės 21 d. 10 val. LHMT salėje rinkosi ne tik Tarnybos, bet ir keleto kitų šalies institucijų specialistai pasiklausyti EUMETSAT atstovų Paul Counet ir Robert Varley studijos „Europos poliarinės orbitos antrosios kartos palydovų EPS-Aeolus ir EPS-Sterna socialinė-ekonominė nauda“ (angl. Socio-economic Benefits (SEB) of EPS-Aeolus and EPS-Sterna) pristatymo. Po pranešimų atstovai iš klausytojų sulaukė nemažai klausimų, kurie išsivystė į platesnes diskusijas, todėl renginys netgi užtruko šiek tiek ilgiau nei planuota.

Nuotraukose kairėje – keletas akimirkų iš vykusios konferencijos, kuri įvyko atnaujintoje LHMT susirinkimų salėje. Nuotraukoje dešinėje (eilės tvarka) – EUMETSAT atstovas Robert Varley, LHMT direktorius Ričardas Valančiauskas ir kitas EUMETSAT atstovas Paul Counet.