2024-01-10 | Atnaujinta LHMT svetainė iš new.meteo.lt tampa meteo.lt

Norime informuoti, kad sausio 10 d. atnaujinta LHMT interneto svetainė (kuri nuo paleidimo 2023 metais žinoma kaip new.meteo.lt) buvo pilnai perjungta ir šiuo metu jau yra pasiekiama pagrindiniu adresu meteo.lt. Senoji (greitaveikos ir kt. problemų turėjusi) svetainė, kaip ir planuota, buvo išjungta.

Kaip jau daugelis pastebėjo, tarp šalies gyventojų populiari svetainė atnaujino ne tik išvaizdą, bet ir pasipildė naujais duomenų rinkiniais bei tapo draugiškesnė naršantiems iš mobiliųjų įrenginių. Po atnaujintu jos rūbu slepiasi kur kas daugiau svarbių pokyčių. Vienas iš svarbiausių – užtikrinti didėjančius kibernetinio saugumo ir prieinamumo neįgaliesiems reikalavimus bei atlaikyti didesnius vartotojų sukuriamų užklausų krūvius nei galėjo senoji meteo.lt svetainė.

Kaip rodo turimi duomenys, daugeliui svetainės lankytojų aktualiausia artimiausių dienų orų prognozė. Na o reiklesni vartotojai galės rasti išsamesnių duomenų – vėjo kryptį ir stiprumą, ultravioletinių spindulių indeksą, šalnų ir sausrų žemėlapius (kurie bus aktyvuojami šiltuoju metų laiku), debesų su krituliais judėjimo prognozes, kompozitines kritulių radarų ir žaibų išlydžių vizualizacijas. Be to, nuo šiol svetainės faktinių orų žemėlapyje rasite gerokai daugiau meteorologijos stočių, o jų teikiami duomenys atsinaujins greičiau.

Taip pat, norime informuoti, jog artimiausiomis savaitėmis pamažu bus taisomi įvairūs svetainėje esančios informacijos neatitikimai. Taip pat, svetainė bus pildoma naujais moduliais: LHMT teikiamų mokamų paslaugų užsakymas su momentinio apmokėjimo galimybe ir pasirinktos meteorologinių stebėjimų stoties duomenų grafiniu atvaizdavimu bei meteogramomis (kurių laikinai svetainėje nėra).

Kviečiame pastabas ar apie pastebėtas klaidas pranešti atnaujintos svetainės administratoriui el. paštu nuomones@meteo.lt



Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie AM interneto svetainės sukūrimo paslaugų pirkimas įgyvendintas įmonės MB „Slyva“.