2024-05-22 | Parengtas skyrelis poilsiautojams – „Saugus elgesys vandenyje“

Šaltasis metų laikas Lietuvoje trunka daugiau nei pusmetį, todėl daugelis žmonių labai laukia šiltų vasariškų orų, o tokiomis dienomis ypač smagu įbristi ar įšokti į vandens telkinį ir atsigaivinti, užsiimti vandens pramogomis.

Lietuvoje yra įvairių vandens telkinių – tai upės ir upeliai, ežerai ir tvenkiniai, Baltijos jūra. Mūsų regionui maudynėms komfortiška temperatūra laikoma ≥18 °C. Kiekvienas vandens telkinys, priklausomai nuo pobūdžio ir telkšojimo vietos, pasižymi skirtingomis savybėmis, telkiniai įšyla ir atvėsta nevienodu greičiu.

Vandens telkiniai ne tik suteikia malonumų, bet taip pat kiekviename iš jų tyko ir savi pavojai. Jūroje ar upėse pagrindinį pavojų kelia srovės, o ežeruose susikaupia daugiau įvairių cheminių junginių, todėl yra didesnė bėrimų ir alergijų tikimybė. Visuose minėtuose vandens telkiniuose pasitaiko duobių ir kitokių dugno nelygumų, todėl prieš lipant į vandenį visada reikia susipažinti su vandens telkiniu ir įvertinti esamą situaciją.

👉Visą naudingą informaciją apie saugų elgesį vandenyje rasite skiltyje „Kita“ ➡️ „Saugus elgesys vandenyje“. Taip pat skiltyje „Kita“ ➡️ „Pasiruoškite ekstremaliems orams“ surasite daug kitokių naudingų patarimų (pvz. kaip saugotis krušos / perkūnijos / audros / UV spinduliuotės ir kt.). Linkime smagios ir saugios vasaros. 😎