2024-04-11 | Sukurtas meteorologinių ir hidrologinių archyvinių duomenų peržiūros modulis

Informuojame, kad buvo sukurtas ir nuo šiol iš pagrindinės meteo.lt svetainės skyrelio „Klimatas“ yra pasiekiamas archyvinių duomenų peržiūros modulis (archyvas.meteo.lt). Šis įrankis bus patogus visiems, kurie nori pasižiūrėti ar parsisiųsti, pavyzdžiui, ankstesnėmis dienomis išmatuotus meteorologinius ir hidrologinius rodiklius. Taip pat yra galimybė duomenis atvaizduoti grafikų pavidalu. Labai kviečiame išbandyti naująjį įrankį. Apie pastebėtas klaidas informuokite mus el. paštu nuomones@meteo.lt

Taip pat primename, kad kovo pabaigoje meteo.lt svetainėje (Klimatas > Lietuvoje klimatas > SKN) atnaujinome Saulės spinduliuotės elementų ir oro temperatūros rekordų duomenų rinkinius. Ten pat surasite ir kitus svarbiausius hidrometeorologinius duomenis: oro temperatūrą, kritulių kiekį, sniegą, vėją, žaibų išlydžius, hidrologinius metraščius, įvairius žemėlapius ir kt.

Na o meteo.lt API galite rasti 30 dienų valandinius vandens lygio ir temperatūros duomenis beveik iš šimto vandens matavimų stočių (VMS). Be hidrologinių atverti ir orų prognozių (7 dienų) duomenys. Dar rasite 10 metų faktinių orų istoriją iš 18 pagrindinių Lietuvos meteorologijos stočių su kiekvienos dienos valandiniais oro temperatūros, vėjo greičio, gūsių ir krypties bei debesuotumo, atmosferos slėgio, santykinio oro drėgnio, kritulių kiekio ir orų sąlygų duomenis. Visa tai rasite ir naujajame archyvinių duomenų peržiūros modulyje (archyvas.meteo.lt).

NEŽINANTIEMS KAS YRA API: meteo.lt API (angl. Application programming interface) įgalina gauti ir naudotis viešai teikiamais LHMT meteorologijos ir vandens matavimo stotyse išmatuotais duomenimis bei sudarytomis orų prognozėmis (Harmonie / ECMWF orų modeliai). Naudodamiesi meteo.lt API, galite integruoti mūsų teikiamus meteorologinius duomenis į savo kuriamas programas.